Vinbørsen / Kælderkort
Vinmenu 345,- (4 gl.)
Herunder finder du vine, vi har opkøbt som restpartier, der løbende vil blive skiftet ud. Ydermere har vi stjernemarkeret vores kældervine, som vi altid har på kortet. Fælles for alle vinene er, at vi fuldt ud kan stå inde for kvaliteten og smagen, samt har vi fået en meget skarp pris, som kommer dig til gode.
Vi har alkoholfrie bobler, hvid- og rødvin (spørg tjeneren)
Mousserende vine
Cava Robert J. Mur, Semi Sec
Gl.
,-90
Fl.
,-315
- Sødlig
- Fyldig
- Bløde bobler
Dejlig smag af honningmelon, god til lyse desserter.
Corte della Calli, Prosecco, Økologisk, Italien
Gl.
,-95
Fl.
,-400
- Tør
- Frisk
- Grønne æbler
Bløde behagelige bobler, vinen hælder til den tørre side, uden at være knastør.
Crement d’ Alsace, Paul Schneider
Gl.
,-105
Fl.
,-445
- Tør
- Frisk
- Frugtig
Behageligt glas Cremant, lavet på 100% Chardonnay. Fremragende glas til skaldyr eller som aperitif.
Jean De La Fontaine, Champagne
Fl.
,-595
- Frisk
- Mineralsk
- Lys frugt
Dejlig frisk og mineralsk champagne, god til skaldyr, eller som et godt glas blandt venner.
Pol Roger Champagne
Fl.
,-925
- Fyldig
- Tung
- Nødder
Winston Churchils farvorit champagne. Meget fyldig smag, god til de mere fyldige fiskeretter.
Hvidvine
Domaine du Joy, Gascogne, Frankrig
Gl.
,-75
Fl.
,-320
- Frisk
- Sommerlig
- Eksotiske frugter
Dejlig hvidvin fra Sydfrankrig med smag af citrus og grønne æbler. God til salater og skaldyr.
Louis Eschenauer, Sauvignon blanc, Frankrig
Gl.
,-95
Fl.
,-330
- Frisk
- Tør
- Læskende
Dejlig frisk smag, framragende til skaldyr eller retter med citrus
Pierres Blanches, Chardonnay, Frankrig
Gl.
,-115
Fl.
,-350
- Fed
- Fyldig
- Smørnoter
Flot fadlageret Chardonnay fra Sygfrankrig. God til retter med fisk eller lyst kød.
Johannes Hohner, Riesling, Pfalz, Tyskland
Gl.
,-110
Fl.
,-355
- Tør
- Frisk
- Abrikos
- Stikkelsbær
- Sart hyldeblomst
Tør Riesling fra Tyskland, god til retter med skaldyr.
Julia Schittler, Sauvignon Blanc, Rheinhessen, Tyskland
Gl.
,-110
Fl.
,-355
- Tør
- Mineralsk
- Citrus
Virkelig god Sauvignon Blanc der passer perfekt til retter med skaldyr, salt eller citrus.
Helmouth Maglock, Grüner Veltliner, Østrig
Fl.
,-385
Gl.
,-115
- Frisk
- Let syrlig
- Æbler og Fresken
Dejlig vin lavet på Østrigs grønne national drue. God til retter med skaldyr og citrus.
“Attitude”, Domaine Joy, Gascogne
Fl.
,-390
- Fyldig
- Vanilje
- Tropisk frugt
Anderledes dejlig og bæredygtig vin. Det er en enkeltmarks vin lavet på Pettit Manseng og Collumbard. Fremragende til fede fiskeretter, eller med et asiatisk præg
Riesling, Paul Schneider, Alsace, Frankrig
Fl.
,-415
- Fyldig
- Abrikos
- Mandler
Fed og fyldig vin fra en lille vingård i Alsace. Herlig vin til retter med fed fisk, cremede supper eller lyst kød.
Bourgogne Chardonnay, Grand reserve, Domaine Vivien Grabrielle
Fl.
,-485
- Fyldig
- Blød
- Mineralsk
Dejlig fyldig vin fra Bourgogne i Frankrig. Vinen er perfekt til retter med fisk eller lyst kød.
Sancerre Frank Millet, Loire, Frankrig
Fl.
,-555
- Frisk
- Mineralsk
- Citrus
En af verdens mest klassiske hvidvine, den er lavet 100% på blanc druer, der ikke er fadlagret. Herlig vin til skaldyr eller retter med citrus.
Bogle “Phantom”. Chardonnay, Lodi Californien USA
Fl.
,-565
- Fedme
- Smør
- Hvide Blomster
Topvinen fra Bogle der er kåret til USA's bedste vingård. Druerne fadgære og resultatet er en vin der skal opleves til retter med fed fisk eller lyst kød.
Chateau Rochemorin, Pessac Leognan, Bordeaux
Fl.
,-585
- Frisk
- Tropisk Frugt
- Mineralitet
Fantastisk hvidvin, lavet på Sauvignon Blanc. Vinen forhandles på 260 Michelin restauranter.
Chablis, Vivien Gabrielle
Fl.
,-615
- Mandler
- Fedme
- Miniralitet
Fremragende Chablis, ganske enkelt. God til saltede retter med fisk, nødder.
Domaine Jessiume Santenay Blanc “les Gravieres” 1. Cru
Fl.
,-1585
- Smør
- Fyldig
- Mineralitet
Dejlig hvidvin fra Bourgogne. Vinen har en perfekt balance mellem fedme og syre, vinen bør nydes til retter med fisk eller lyst kød.
Rosévine
Haut Marin, “Golf Stream” Rose
Gl.
,-95
Fl.
,-320
- Kirsebær
- Frisk
- Sommerlig
Herligt glas til retter med skaldyr eller fisk.
Chateau Escarelle Rose, Provance
Gl.
,-105
Fl.
,-335
- Fyldig
- Mørke røde bær
Fyldig rosevin med en god syre, passer til retter med lyst kød eller fisk.
Fantini Calalenta, Italien
Fl.
335,-
- To gange bedste Rosé i Italien
- Læskende Lyse Røde Bær
Framragende til skaldyr.
Chateau Escarelle, “La Pacha”
Fl.
,-365
- Hindbær
- Kirsebær
- Mineralsk
Læskende og frisk rosevin fra Frankrig. God til skaldyr og salater.
Sancerre Rosé, Franck Millet, Loir, Frankrig
Fl.
,-535
- Frisk
- Fyldig
- Let Mørke Bær
Fyldig rosevin fra Loire dalen. Dejligt glas til lyst kød, pateer eller fisk.
Rødvine
Denatille Syrah/Nero d’Avola, Italien
Gl.
,-75
Fl.
,-315
- Fyldig
- Mørk frugt
- Peber
Fyldig rødvin fra Sicilien, god sammen med mørkt kød.
Natureellement, Domaine Joy
Gl.
,-95
Fl.
,-325
- Blød
- Saftig
- Frugtig
Saftig og velstruktureret vin med massere af frygt og en smule kant. Vinen er lavet på 60% Merlot og 40% Cabernet Sauvignon. Vinen er god til retter af mørkt kød.
La Marquesa, Rioja Alavesa, Spanien
Gl.
,-105
Fl.
,-355
- Blød
- Saftig
- Frugtig
Meget saftig smag og god fylde. Vinen går godt til kalve eller oksekød.
Fritz Walter Spätburgunder, Pfalz, Sydtyskland
Gl.
,-115
Fl.
,-375
- Blød
- Behagelig
- Elegant
Pinot Noir fra Tyskland, smagen er meget let og behagelig men med en lang saftig eftersmag. Nyd vinen til lyst kød eller kraftige fiskeretter.
Chateau du Jau, Cotes du Roussillion, Frankrig
Fl.
,-380
- Mørk
- Fyldig
- Let krydret
Vinen laves på Syrah Grenache og Mouvedre. Smagen er fyldig og vinen går perfekt til mørke retter med kød.
Chirobles, Domaine Pardon, Beaujoulais, Frankrig
Fl.
,-385
- Saftig
- Blød
- Behagelig
Virkelig dejlig Beaujoulais, nydes til retter med lyst kød eller kraftige fiskeretter.
Bogle Pinot Noir, Californien, USA
Fl.
,-455
- Saftig
- Blød
- Mørk frugt
Mørk og fyldig, men også blød i smagen. God til lyst kød
Chateau Rochemorin, Pessac Leognan, Bordeaux
Fl.
,-595
- Brombær
- Cedertræ
- Fyldig
Dejlig kraftig rødvin, lavet af en af de bedste producenter i Pessag Leognan. Vin er pakket med smagsnuancer og bør nydes til retter med mørkt kød. Svampe virker også oplagt.
Bourgogne Irancy, Domaine Vivien Gabrielle
Fl.
,-575
- Fyldig
- Blød
- Lang eftersmag
Specialitet fra Bourgogne, lavet på Pinot Noir og Cesar druer.
Fremragende vin til kalv, okse og lammekød.
Ardal Vendemia Selectionada, Ribera del Duero
Fl.
,-630
- Mørk
- Fyldig
- Solbær-Krisebær
Et lille mesterværk fra Carlos de la Fuente, der i mange år var højrehånd til danske Peter Sisseck. Nyd vinen til kraftige kødretter.
Chianti Classico Riserva, Caffagio Italien
Fl.
,-650
- Mørk
- Saftig
- Fyldig
- Skovbær
Tør rødvin med et væld af smagsnuancer. Perfekt til retter med svampe, bær og mørkt kød.
Chateau Le Cros, Saint Emilion Grand Cru 2018
Fl.
,-690
- Tør
- Fyldig
- Frugt
- Cedertræ
Dejlig vin med mange smagsnuancer, god til retter med okse/kalve eller lammekød. Braisseret gris eller svampe er vinen også dejlig til.
Gigondas, Alain Jaume 2019, Frankrig
Fl.
,-840
- Mørk
- Kraftig
- Krydret
Virkeligt dejligt glas vin, fra Rhonedalen i Frankrig. God til kraftige retter med mørkt kød, evt. sammen med svampe/Champignons
PSI, Ribera del Duero, Spanien
Fl.
,-885
- Kraftig
- Viol
- Solbær
- Kirsebær
Kraftig rødvin lavet af danske Peter Sisseck i Spanien. Dejlig sammen med mørkt kød.
Brunello de Montalcino, Fornachina, Italien
Fl.
,-1150
- Brombær
- Cedertræ
- Fyldig
Virkelig god Brunello, bør nydes sammen med kale, okse eller vildt. Retter med svampe vil gogså være godt.
Auxey-Duresses 1.er cru, Jessiaume
Fl.
,-1290
- Blød
- Fyldig
- Hindbær
- Kirsebær
Pinot Noir når det er bedst, masser af smag men også blød og behagelig. God til de ikke alt for kraftige kødretter.
Barolo, Monrobiolo de Bussia Bric Cenciurio, Piemonte
Fl.
,-1385
- Elegant
- Saftig
- Kirsebær
Enkelt marks Barolo fra Piemonte i Italien. Vinen er på en gang meget elegant og fyldt med smag. God til retter med kalve eller lammekød.
Dessertvine
Le Bal Des Papillons, Gascogne, Frankrig
Gl.
,-85
Fl.
,-275
- Sødlig – melon – honning
Dejlig vin fra Sydfrankrig, vinen er medium sød og vil gøre sig godt til lyse desserter,
For eksempel is eller frugt, også god sammen med oste.
Domaine du Joy, Grans de Joie
Gl.
,-75
Fl.
,-280
- Velafbalanceret
- Akaciehonning
- Hvide blomster
En specialitet fra Gascogne i Sydfrankrig. Absolut herlig smag. God til lyse desserter.
Louis Eschenauer, Sauternes, Frankrig – Halv flaske
Fl.
,-345
- Sød
- Rosiner
- Honning
Et rigtig dejligt glas til de lyse desserter og oste. Vinen har en god sødme og en tilpas afstemt syre.
Vin santo del Chianti, 2003 Rossetti, Toscana, Italien
Fl.
,-395
- Sødlig
- Nødder
- Mandler
En specialitet fra Toscana. God til mindre søde desserter, som nødder eller is.
Beeren Auslese, Schmitt Söhne wines, Tyskland 50 cl.
Fl.
,-465
- Sød
- Abrikos
- Melon
- Honning
Denne vin er god til dem med den søde tand, vinen har en fyldig smag af fersken og abrikos sammen med noter af sød akaciehonning. Rigtig god vin til de knap så søde desserter og frugt.
Vista Alegre Late bottled vintage port
Gl.
,-85
Fl.
,-485
- Sødlig
- Mørk frugt
- Peber
God mørk og fyldig portvin, bør nydes sammen med kraftige desserter.
Vista Alegre Colheita 1998
Fl.
,-795
- Sødlig
- Mandler
- Nødder
Bør nydes sammen med nødder, oste eller kage.
![Rødvin_på_Restaurant Nögen Aarhus Vin på Restaurant Nögen, rødvin, hvidvin, champagne, alkoholfri, gode vin, eksklusive vine, mousserende vin](https://usercontent.one/wp/www.restaurantnoegen.dk/wp-content/uploads/2023/04/Roedvin_paa_Restaurant-Nogen-Aarhus.webp)